Planten online bestellen

Wist jij dat als je nieuwe planten wilt kopen je niet per se naar het tuincentrum of een plantenspeciaalzaak om te gaan? Planten kun je tegenwoordig ook heel eenvoudig online bestellen. Ik begrijp zeer goed dat het online bestellen en laten verzenden van kwetsbare planten een beetje eng klinkt, maar het is echt prima te doen. Recentelijk heb ik voor het eerst wat planten online besteld welke zelf met succes zijn aangekomen. Door deze ervaring durf ik het nu zeker vaker te doen. Acne jij er ook over na te denken om eens online voor nieuwe tuinplanten te gaan winkelen? Lees dan eerst deze blog site met mijn persoonlijke ervaringen, voordat je op de knop 'bestellen' apart!

Online plantenwinkels

De eerste stap is natuurlijk het vinden van een webshop pass away planten verkregen in haar assortiment. Spoedeisende hulp zijn gelukkig veel van deze online winkels te vinden. Sta echter wel goed op, wens bijvoorbeeld websites van een tuincentrum hebben vaak niet de optie om de planten ook daadwerkelijk te laten verzenden. Soms is het eigenlijk de bedoeling dat je de planten op het internet bestelt, maar goed zelf ophaalt bij een concrete locatie van de plantenwinkel. Andere centra gebruiken hun 'webshop' vooral als online catalogus. Je kunt alle informatie over de plant van je keuze en de prijs wordt weergeven. Alleen online bestellen is dan niet mogelijk. Zo ook bijvoorbeeld bij IKEA, een populaire plek voor veel mensen om aankopen aan te schaffen. Een groot deel van hun plantenaanbod is alleen in de winkel verkrijgbaar. Wel kun je bij jouw favoriete je online voorraad IKEA filiaal checken

Het is dus de truc om een ​​goede webshop te vinden waar je ook daadwerkelijk de planten op internet kunt bestellen en welke jouw plantenbestelling als pakket verzenden naar het door jou begonnen adres. betreft dit de water kleinere bedrijven van specialistische zaken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ​​kwekerij die veel ervaring heeft met het transport van planten en niet om een ​​wat meer algemene tuin gerelateerde zaak.

Mijn ervaring

Een paar maanden geleden heb ik dus zelf ook voor het eerst planten online besteld. Ik was al een tijdje op zoek naar mooie palmachtige planten die goed kunnen overleven op mijn zonnig balkon, maar pass away ook winterhard zijn. In mijn appartement heb ik namelijk niet genoeg ruimte om in de winter alle planten naar binnen te verplaatsen en daar veilig op te bergen. Na een korte zoektocht online vond ik een webshop in de kweek en verkoop van palmen. Natuurlijk was ik ook bezorgd over de verzending van mijn nieuwe planten, maar gelukkig gaf de winkel daar veel uitleg over. Gezien ik infant palmen had gekocht, zijn de bladeren nog niet volledig geopend. Bij één soort hand werden ze zelfs gewoon afgeknipt, omdat ze zo weer aangroeien. Op deze manier koop je eigenlijk een plastic pot vervuld aarde, waar één van twee stengels uitsteken. Deze worden goed verpakt in stro en in een kleine lange doos verzonden. Zo zijn mijn nieuwe palmpjes zonder problemen aangekomen!

Laat een reactie achter